Filmek - csak ugy II.
2010.08.14. 07:13 malay
4 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://hajoepites.blog.hu/api/trackback/id/tr322220701
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
temtom 2010.08.14. 09:28:39
Köszönet az újabb beszámolókért. A kenyerek gusztusosnak látszanak, és örülök, hogy a tájfunt átvészeltétek.
A legfelső film elején látható résznek -a labirintus a szervízfolyosó elejéig- én csak Ariadné fonalával (Ariadné filadzójával) mertem volna nekivágni. :)
Vezető-szál nélkül napokig bolyonganék ott.....
A legfelső film elején látható résznek -a labirintus a szervízfolyosó elejéig- én csak Ariadné fonalával (Ariadné filadzójával) mertem volna nekivágni. :)
Vezető-szál nélkül napokig bolyonganék ott.....
Ez vagyok 2010.08.17. 11:02:52
Bécsi kuglóf
25 dkg margarin
25 dkg kristálycukor
4 db tojássárgája
1-2 evőkanál reszelt citromhéj
____________________________________
Kikeverni
______________________________________
+ 25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt (durvább szemcséjű)
1 csomag vaniliáscukor
1 csomag sütőpor
kb. 2 dl tej (ezzel lehet beállítani a sűrűséget, apránként hozzákevergetve)
___________________________________
Belekeverni a többihez. Olyan sűrű legyen, hogy azért még a kanálról leessen, viszonylag könnyen beleönthető legyen a formába. Ez lehet kuglófsütő, őzgerinc, sima tepsi...
A végén mehet bele 20 dkg mazsola. (Nem fontos, ha nincs.)
Kimargarinozott, kilisztezett formába önteni. Jobb, ha előmelegített a sütő, de ez sem fontos.
Kb. 200 fokon sütni, míg kívül középbarna nem lesz. (Nem kell várni addig, hogy fekete legyen :) (Kb. 3/4-1 óra) Valamit bele kell szúrni, hogy a tészta belseje is szilárd lett-e. Ha még nem eléggé átsült, akkor kis tészta rátapad a beleszúrt valamire.
Viszonylag egyszerű, ha sikerül, nagyon fogjátok díjazni :)
25 dkg margarin
25 dkg kristálycukor
4 db tojássárgája
1-2 evőkanál reszelt citromhéj
____________________________________
Kikeverni
______________________________________
+ 25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt (durvább szemcséjű)
1 csomag vaniliáscukor
1 csomag sütőpor
kb. 2 dl tej (ezzel lehet beállítani a sűrűséget, apránként hozzákevergetve)
___________________________________
Belekeverni a többihez. Olyan sűrű legyen, hogy azért még a kanálról leessen, viszonylag könnyen beleönthető legyen a formába. Ez lehet kuglófsütő, őzgerinc, sima tepsi...
A végén mehet bele 20 dkg mazsola. (Nem fontos, ha nincs.)
Kimargarinozott, kilisztezett formába önteni. Jobb, ha előmelegített a sütő, de ez sem fontos.
Kb. 200 fokon sütni, míg kívül középbarna nem lesz. (Nem kell várni addig, hogy fekete legyen :) (Kb. 3/4-1 óra) Valamit bele kell szúrni, hogy a tészta belseje is szilárd lett-e. Ha még nem eléggé átsült, akkor kis tészta rátapad a beleszúrt valamire.
Viszonylag egyszerű, ha sikerül, nagyon fogjátok díjazni :)
malay 2010.08.20. 10:54:28
@Ez vagyok: Szia Margit,
Koszi a receptet, holnap kiprobalom....majd referalok, hogy milyen lett.
Udv,
Laci
Koszi a receptet, holnap kiprobalom....majd referalok, hogy milyen lett.
Udv,
Laci
Ez vagyok 2010.08.24. 17:32:58
Szívesen küldök, kérésre további recepteket. Asszem a világ legtöbb konyhájában (kivéve az izraelit és a franciát) kipróbált és többször elkészített ételekkel jártas vagyok :) Ha úgy jobbnak látod, mailban is :)
Örülök, hogy olvashatom a blogodat, Margit
Örülök, hogy olvashatom a blogodat, Margit