HTML

ULCV epitesen Del Koreaban

Itt majd egy naploszeru beszamolo lesz fellelheto.

Friss topikok

  • zsomatograf2: 2016-ban még mindig jó, hogy nem került törlésre a blog. Rengeteg érdekes dolgot lehet itt találni... (2016.07.13. 15:50) szombat 05.06.10
  • marabou: ... jó a zene... a repülö-pilot job pedig egy nagyon "veszélyes üzem"! De legjobban a bulbaorr-fel... (2013.01.02. 20:18) vasarnap 27.06.10
  • marabou: ... ez tan-, és vizsgaanyag, a hosszujaratu kapitanyin? Öröm nezni az izmok es a rutin harmoniajat... (2013.01.02. 19:49) Kenyersutes II.
  • comp: A totalcar.hu-ról találtam ide, nagy élvezet volt végigolvasni a blogot. Én is várom a folytatást. (2011.01.08. 12:54) Folyt. kov.
  • amatőr: Köszi a részletes válaszra mutató hivatkozást a belsőség blogon feltett kérdésemre! Az érdekelne ... (2010.12.08. 13:13) Sea trial III.

Linkblog

csutortok 10.06.10

2010.06.10. 10:37 malay

Ugyan ma is a hajon voltam, de nem sok dolgom leven, frissitem egy kicsit a blogot. Visszakanyarodom egy kicsit a dontes probahoz. A proba celja, hogy segitsegevel kiszamitsak a hajo bizonyos parametereit (sajat suly, metacentrikus magassag stb.), melyeknek majd a hajo aktiv elete soran lesz jelentosege. Kis hajok eseten sulyokat helyeznek at egyik oldalrol a masikra, igy produkalva a dolest. Ez nalunk tobb okbol sem kivitelezheto (elsosorban maga a hajo merete az akadaly), igy mi ballasztvizet pumpaltunk keresztbe-kasba. A hajo extrem vegeibe fuggoonokat helyeznek el, melyek ala pedig mm-re kalibralt skalat. Egy-egy elore megallapodott szognel aztan leolvassuk az allast. Kozben egy masik csapat pedig a tank szinteket meri es szamolja az atpumpalt viz mennyiseget (sulyat). Harman bamultuk meredt szemmel a skalat, jo par oran keresztul. Mielott megkerdezne valaki, hogy mi a francnak kell harom ember egy szalag olvasasahoz, elmondom. Nem azert, mert egyenkent tul hulyek lennenk, hanem mert mind a harman mast es mast kepviselunk. (en a tulajdonosi oldalt, a masik a gyarat, a harmadik pedig az osztalyozo tarsasagot) Az csak halkan jegyzem meg, hogy nem ket fillerrol beszelunk, mar ami a hajo arat illeti (150+ millio dollar), joggal varja hat el a tulaj, hogy a leheto legjobbat kapja a penzeert. Ez a munka, bar meglehetosen unalmas, am annal fontosabb.

Tisztelettel, jelentem, hogy a draft survey-en elso lettem. Magam moge utasitottam az GL (Germanischer Lloyd) surveyorjat es a nemet kollegamat is. (ot ugyan nem volt nehez, mert tok hulye) Itt meg kell emlekeznem Juhasz Janos (Pipas) hosszujaratu tengereszkapitanyrol (nyugodjek bekeben), aki annak idejen beavatott a draft survey rejtelmeibe. Itt most nem a szamitasrol beszelek pupakok, az egyszeru, hanem a trukokkrol amivel a berlo vagy a shipper surveyorjat lehet bevinni az erdobe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez volt tegnap elott. Tegnap pedig, stressz teszt volt a napi menu. Na ezt nevezem en igazi kakanak.

Amikor ezt csinaljak, akkor a leheto legszerencsetlenebb sulyelosztast  produkaljak, egy idiota ballaszt szekvenciaval. Itt a cel az, hogy bizonyos hatarokon belul, de a leheto legnagyobb, hajlito ill. csavaro nyomatekot fejtsek ki a hajotestre.

Valos eletben nem, vagy csak nagyon ritkan - egy analfabeta parancsnokot es egy tok hulye elsotisztet parositva - fordulhat elo hasonlo szituacio.

Azert volt mar ra pelda, ha valaki emlekszik az MSC Napoli esetere 2007-ben.

Ha ez meg van, akkor mar nincs mast tenni, mint bejarni a szomszedos ures tankokat, deformacio utan kutatva a hossz es keresztiranyu tartokon es magan a lemezelesen. Mivel a deformacio lehet rugalmas vagy maradando, ezert a normalis terhelesi helyzet visszaallitasa utan, lehet elolrol kezdeni a fenti kutakodast a mar emlitett szerkezeti elemeken.

Sikos letrakon, sotet tankokban maszni 5-6-7 emeletnyi magassagokba, nem egy leanyalom. En magam 20 ev alatt sem tudtam megtanulni letran maszni (normalisan), melynek meg is lett az eredmenye. Nyugodt szivvel mondhatom, hogy a bal konyokomnek annyi, a bal terdem pedig teljesen ratyi.

1 komment

Címkék: samsung del korea korea hajoepites hajogyar

A bejegyzés trackback címe:

https://hajoepites.blog.hu/api/trackback/id/tr812071027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makkörlö 2010.06.16. 23:32:27

csodás képek Laci, igazán szuper, mintha az ember ott lenne. Kösz
nagyon szép és praktikus hajo ez, bár kissé aggodom elég szük lehet nektek ott a közepén "beszorulva" szoval kurvára ki van használva minden centiméter is.
Gyönyörü ez anagy csiga is, de hát nem irtál a probautrol még? Milyen volt? Milyen hibákat találtatok, aki keres talál..... Német átvevö találjon kérem....
süti beállítások módosítása