HTML

ULCV epitesen Del Koreaban

Itt majd egy naploszeru beszamolo lesz fellelheto.

Friss topikok

  • zsomatograf2: 2016-ban még mindig jó, hogy nem került törlésre a blog. Rengeteg érdekes dolgot lehet itt találni... (2016.07.13. 15:50) szombat 05.06.10
  • marabou: ... jó a zene... a repülö-pilot job pedig egy nagyon "veszélyes üzem"! De legjobban a bulbaorr-fel... (2013.01.02. 20:18) vasarnap 27.06.10
  • marabou: ... ez tan-, és vizsgaanyag, a hosszujaratu kapitanyin? Öröm nezni az izmok es a rutin harmoniajat... (2013.01.02. 19:49) Kenyersutes II.
  • comp: A totalcar.hu-ról találtam ide, nagy élvezet volt végigolvasni a blogot. Én is várom a folytatást. (2011.01.08. 12:54) Folyt. kov.
  • amatőr: Köszi a részletes válaszra mutató hivatkozást a belsőség blogon feltett kérdésemre! Az érdekelne ... (2010.12.08. 13:13) Sea trial III.

Linkblog

szerda 14.07.10

2010.07.14. 02:33 malay

Kedves Ismerosom kerdezte a minap, hogy miert eppen Fabiola a hajonk neve. Tudja a fene. Itt a cegnel az a szokas, hogy noi nevet kapnak, azt kesz (Adda, Bertha, Charlotta…stb.). Ez az ugynevezett leanykori nevuk. Ha elkelnek, akkor aztan a berlo olyan nevet ad nekik, amilyet uri gusztusa  megkivan. Vannak persze kivetelek, mint peldaul Jost es Jann melyek a tulaj ket tinedzserkoru gyermekeirol kaptak a nevuket, ill. nehany mas melyeket nem tudom, hogy milyen indittatasbol neveztel el pl. Belgicanak vagy Francianak.

2006-ban reszt vettem a ceg karacsonyi unnepsegen Hamburgban, ahol tortenetesen a tulajjal ultem egy asztalnal. Az alabbi beszelgetest hallgathatta volna ki valaki, ha az elfogyasztott tetemes mennyisegu chile-I bor utan meg lett volna arra alkalmas hallgatosagunk. Elobb azert (zarojelben) megjegyzem, hogy az idezett beszelgetes, nem egeszen igy tortent (tulzasok es csusztatasok talalhatok benne), de az alapja valos, megtortent.:-)

Szoval mondom a Janinak (Jochan neven latta meg Germania szurke fellegekkel boritott eget):

-          Te Jani, annyi hajod van mar….Belgica, Francia, Britannica…mikor csinalsz mar egyet aminek a Hungaria nevet adhatnank?

-          Laci komam – modja – epp keszulofelben van egy…nem tul nagy 1800 TEU-s, de ha neked megfelel, odaadom szivesen, aztan ugy hivhatod ahogy csak akarod.

-          Mire en: Te Jani aztan hol keszul ez a legujabb csoda?

-          Szerinted ?- kerdezett vissza gondolkodas nelkul-  hol a banatban keszulhetne mashol, mint  Kinaban…(ott is szepek a lanyok, ….s a munkaero  olcso)

-          Hinnye mondom: Jo komam, ha csak ilyen fostalicskaval tudod meghalalni szakertelmem s lojalitasom (vitam et sanguinem pro PD), akkor inkabb sose legyen Hungaria nevu hajom. Vesszen inkabb hazam, marham, (az allasom azert megtartanam, ha nem banod) de en kinai epitesure nem vagyom ……”.

……hat valahogy igy tortent a dolog…., ezert sincs aztan meg mindig Hungaria nevu hajonk.

Visszaterve a poszt bevezeto gondolatahoz, s nem utolso sorban komolyra forditva a szot: tudjuk, hogy az angol nyelveben a hajo, mint fonev, nonemu.

Nyeleszek kutathatnanak evekig az oka utan, lehetne akar egy “kisdoktori” ertekezes targya is , de alljon inkabb itt egy csokorra valo tanult kollegaim sziporkaibol:

Az egyes mondatok vege utan keretik  a kovetkezo mellekmondatot hozzaolvasni:

……csak ugy mint hus-ver nevadoik(nak, nek, stb.)

-          Eveik elore haladtaval egyre tobb festek kell nekik, hogy jol nezzenek ki…..

-          Eveik elore haladtaval egyre nehezebbek (testesebbek) lesznek…..

-          Eveik elore haladtaval egyre hazsartosabbak, egyre nehezebben kormanyozhatoak….

-          Ha hatulrol kapjak az “idot”, vadul razzak a farukat…..

-          S nem utolso sorban mert mi ferfiak rajtuk b…sszuk el az eletunket.:-)

Ennyi tellet tolem mara.

Szep napot kivanok mindenkinek.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajoepites.blog.hu/api/trackback/id/tr612150502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása